Ruiling & retour

de wettelijke waarborg is van toepassing (garantiewet van 01/09/2004) 

  

Is het stuk totaal niet wat je ervan verwacht had of heb je de verkeerde maat besteld? Dan kan je ruilen of retourneren, dit binnen de 14 dagen na levering. Opgelet; gedragen, beschadigde of gesoldeerde stuks worden niet aanvaard*.

  

Wil je iets ruilen?

Stuur een mail naar sylvain.marz@messieur.be met het ordernummer, contactgegevens en welk item je wilt ruilen of maak gebruik van het modelformulier voor herroeping. Wij kijken na of het item waartegen je het wilt ruilen nog beschikbaar is. Bij aanvaarding van de ruil kan je het item terugsturen (verzendingskosten zijn voor eigen rekening) of gratis droppen in onze winkel! Vergeet zeker niet bij het terugsturen ons een track&trace te bezorgen! De verzendingskosten voor het opsturen van de nieuwe items zullen niet aangerekend worden.

  

Wil je iets terugsturen?

Stuur een mail naar sylvain.marz@messieur.be met het ordernummer, contactgegevens en welk item je wilt terugsturen of maak gebruik van het modelformulier voor herroeping. Bij aanvaarding mag je het item terugsturen (verzendingskosten zijn voor eigen rekening) of gratis droppen in onze winkel. Vergeet zeker niet bij het terugsturen ons een track&trace te bezorgen! Van zodra wij jouw teruggestuurd item hebben ontvangen zorgen we ervoor dat het saldo zo snel mogelijk (binnen de 5 werkdagen) op jouw bankrekening staat (verzendingskosten worden nooit terugbetaald, indien wij een fout hebben gemaakt vergoeden wij natuurlijk alle kosten).
 
  
* Indien het product beschadigd of gebruikt is, wordt de consument aansprakelijk gesteld voor eventuele waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het behandelen van de goederen dat verder gaat dan nodig was om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.
Als je in je oorspronkelijke bestelling gratis verzending had, omdat je bestelling minstens €250 bedroeg, en door het retourneren je uiteindelijke bestelbedrag minder is dan het bedrag voor gratis verzending, zullen naast de retourkosten, ook de oorspronkelijke verzendingskosten (€6,95) voor jouw rekening zijn. De kosten worden verrekend met de terugbetaling.
Was er een korting van toepassing op je order met bepaalde voorwaarden (bijvoorbeeld koppelverkoop) en wordt een deel geretourneerd, dan worden met deze voorwaarden bij de terugbetaling rekening gehouden. Het kan dus zijn dat de korting vervalt als er niet meer voldaan wordt aan de voorwaarden voor de korting. 
Betreft de douanekosten kan Messieur hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden en vallen deze volledig ten laste van de klant. 
Voor goederen die worden teruggestuurd en verloren of beschadigd geraken tijdens het transport kan Messieur niet aansprakelijk worden gesteld, dit is op risico van de klant.
Heb je iets teruggestuurd, maar ons hiervan niet van verwittigd en wordt het pakket teruggestuurd naar de ontvanger wegens niet ophaling? Dan kan Messieur hier niet verantwoordelijk voor worden gesteld.